Achterstraat 361811 LJ AlkmaarTel. 072-5203135contactKlantenservice

Verzending binnen NL € 4,95. Vanaf € 50 verzending gratis

afrekenen

0 producten0,00

  • Je bent hier:
  • Home
  • Vans

Vans

Vans is al jaren de koploper van de skateschoenen. Vooral bekend van classics als de Authentic, Era en Half Cab. Tegenwoordig hebben ze ook hun speciale OTW collectie met schoenen als de Alomar en Bedford. Wij hebben natuurlijk ook veel schoenen uit de Pro Skate collectie zoals de Vans Chukka Low, Era Pro en Stage 4. De mooiste Vans schoenen kun je makkelijk en snel online bij Rollin bestellen of in de winkel kopen.

Toon per: 16/100

Toon per: 16/100

Vans

 

Geschiedenis van Vans

Vans, wie kent het merk tegenwoordig niet? Vans is in 1966 opgericht door de van oorsprong Nederlandse broers Paul van Doren en James van Doren in Anaheim, California. Eigenlijk heette het bedrijf 'de Van Doren Rubber Company' en was een van de eerste schoenfabrikanten die zijn schoenen direct aan de consument verkocht. Vans is in de VS gevestigde fabrikant van schoenen, daarnaast produceert het bedrijf ook kleding zoals t-shirts, hoodies, crewnecks, sokken, hoeden en rugzakken. Vans is vandaag de dag groter en bekender dan ooit te voren. Met een reeks aan grote gebeurtenissen zoals, Vans Tripple Crown series, waar skateboarders, BMX-ers, surfers, wakebaorders, snowboarders en motorcrossers worden gesponserd, de beursgang in 1998 en door Forbes benoemd in 2000 en 2001 tot Amerika's beste kleine bedrijf, de sponsoring van de in 2001 uitgebrachte Dogtown en Z-boys en de samenwerking met the Vault hebben Vans vorm gegeven en een vaste solide ondergrond gegeven om nog jaren door te kunnen gaan in de wereld van de extreme sports.


Vans populair onder skateboarders

In het jaar 1970 begonnen de Vans schoenen aan populariteit te winnen onder de skateboarders van die tijd. De zool van de schoen waarmee je ontzettend veel board gevoel had en het stugge leer, maakte de schoenen tot ideale skateboardschoenen. De Vans Era, wat vroeger de Vans #95 was, is ontworpen door beroemde Dogtown skateboarders als Tony Alva en Stacy Peralta. Met zijn dikke rand rond de enkels en combinaties van kleuren, werd de Era dé skateboardschoen voor een generatie aan skateboarders.


Echte bekendheid

Vans kreeg pas echte bekendheid toen de film 'Fast times at Ridgemont High' uitkwam, waar Sean Penn de in 1979 uitgekomen Vans #44, oftewel de Slip-On, droeg. Dankzij dat de core schoenen van Vans prima verkochten, zorgde het brede assortiment aan producten dat Vans aanbood ervoor dat de middelen van het bedrijf weggezogen werden en werd Vans in 1983 failliet verklaard.


Vans

Vans is vandaag de dag groter en bekender dan ooit te voren. Met een reeks aan grote gebeurtenissen zoals, Vans Tripple Crown series, waar skateboarders, BMX-ers, surfers, wakebaorders, snowboarders en motorcrossers worden gesponserd, de beursgang in 1998 en door Forbes benoemd in 2000 en 2001 tot Amerika's beste kleine bedrijf, de sponsoring van de in 2001 uitgebrachte Dogtown en Z-boys en de samenwerking met the Vault hebben Vans vorm gegeven en een vaste solide ondergrond gegeven om nog jaren door te kunnen gaan in de wereld van de extreme sports.


Vans Classics

Bekende Vans sneakers zijn onder andere de classics zoals de Vans Era, Vans Authentic, de Old Skool en de Skate High (Sk8 High). Deze schoenen hebben hun bekendheid te danken aan het opkomen van het skateboarden in de jaren '70.


Vans OTW Series

Deze Vansschoenen zijn een aparte stroming binnen de Vans collectie. De Off the Wall Series zijn een netter type skateschoen, welke je ook gerust naar het familiediner van je schoonouders kunt dragen. Bekende modellen hiervan zijn vooral de Alomar, Bedford en de Ludlow. Deze schoenen beschikken over een aparte look, mede door de modellen als ook het materiaal gebruik.


Vans Skate

Deze schoenen van Vans zijn puur gemaakt voor de skaters. Steviger dan de Classics en meer skate dan de OTW serie. Deze skate schoenen zijn ontworpen met de lifestyle van de skater in het achterhoofd. Hierdoor is rekening gehouden met stevigheid, duurzaamheid en materiaalgebruik. Alles om ervoor te zorgen dat jij als skater gevoel hebt met je deck. Maar ook dat je als je niet skate, stylisch door het leven kan. De Chukka Low is een gegrip op zich, Chima Furguson Pro behoeft geen uitleg, Era Pro is pro en wie de Half Cab niet kent, kent Steve ook niet. Deze modellen worden alom geprezen door skaters wereldwijd.


Vans Kleding

Naast alle verschillende modellen schoenen van Vans, maken ze naast sneakers en skateschoenen ook kleding. T-shirts, sweaters, crewnecks, hoodies, overhemden, boardshorts, slippers, onderbroeken en riemen.